Norrfällsvikens kapell

norrfllsvikens kapell

Kapellet i "Njutbara Norrfällsviken" är ett mycket populärt och uppskattat

ställe för vigslar och dop. Planerar du att gifta dig eller döpa ditt barn i kapellet

står vi alltid till tjänst.

Kapelllet byggdes 1646 - 1649 av gävlefiskare. Idag ägs och förvaltas det av

Norrfällsvikens fiskehamnsförening. Till 350-års jubiléet år 1999 stod byggnaden

nyrenoverad och alla föremål och all inredning  hade konserverats.

Föreningens huvuduppgift är att förvalta och vårda alla kulturbyggnader i fiskeläget. En ny skrift om kapellet och dess historia samt om fiskeläget gavs ut i samband med 350-års jubiléet. Jubileumsskriften och vykort finns att köpa i kapellet. Föreningen är tacksam för alla bidrag från besökare och gäster.

Nordingrå församling ansvarar för att gudstjänst firas i kapellet i regel sista söndagen i juli. Se vidare annonsering i kalenderuppgifterna eller i lokalpressen.

Bokning av tid för dop eller vigsel görs genom Svenska kyrkan, Nordingrå församling.